Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 09:18

Μητροπολίτης Μεσσηνίας κατά πλειστηριασμού κατοικιών 

 

Με μήνυμά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος παρεμβαίνει στο θέμα των πλειστηριασμών και ζητά “όλοι, κυρίως εκείνοι οι οποίοι υποκινούν όλες αυτές τις καταστάσεις προς όφελος του κεφαλαίου και όχι προς όφελος του ελληνικού λαού, να σκεφτούν με περισσότερη σύνεση και να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία των Ελλήνων”. 

Αναλυτικά ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος δήλωσε για τους επικείμενους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας: 

“Το μήνυμα των εορτών και κυρίως για την έλευση του νέου έτους του 2018 σκιάζεται και αμαυρώνεται από την αγωνία των ανθρώπων ενόψει της απειλής των πλειστηριασμών και της απώλειας της πρώτης κατοικίας. Θεωρώ ότι όλοι, κυρίως εκείνοι οι οποίοι υποκινούν όλες αυτές τις καταστάσεις προς όφελος του κεφαλαίου και όχι προς όφελος του ελληνικού λαού, να σκεφτούν με περισσότερη σύνεση και να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία των Ελλήνων - η οποία για τους περισσότερους είναι ο καρπός πολυετών μόχθων, αγωνίας και αγώνων, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν το μέσο εκείνο όπου θα επιτύχουν μια αξιοπρεπή επιβίωση και διαβίωση. 

 

Θεωρώ λοιπόν ότι με περισσότερη σύνεση και σκέψη θα πρέπει να μελετηθεί το θέμα των πλειστηριασμών. Δεν μπορεί να αποτελέσει σημείο αντιπαλότητας μεταξύ συμφερόντων, αλλά να το προσεγγίσουμε όλοι κάτω από την προοπτική της προστασίας της πρώτης κατοικίας του κάθε Ελληνος”.